Den yngre generationen här hemma hade önskemål om Tacos och det var ju ett tag sedan, så vi slängde ihop ett litet gottebord med diverse tillbehör. Tidigare köpte jag färdig Tacokrydda men det har jag slutat med, det går precis lika bra att krydda färsen själv. I det här fallet tog jag även tillfället i akt och "smög ner" lite grönsaker tillsammans med köttet...hemsk mamma som jag är. Jodå med en mixer så kan man smyga ner en massa nyttigt utan att det märks.
Färsen:
- 500g blandfärs
- Salladslök
- Champinjoner
- Zucchini
- Spiskummin
- Chilipulver
- Grillkrydda
- Paprikapulver
- Svartpeppar
- Olivolja
- Lite vatten
Jag använder som sagt en mixer för att finhacka allt och då menar jag verkligen finhacka. Börja med att hetta upp lite olivolja i en stekpanna och tillsätt löken. Låt fräsa en stund innan du tillsätter färsen och kryddorna. Låt steka en stund på medelvärme. När köttet börjat få en yta, tillsätt resten av grönsakerna och som sagt...finhackat ska det vara. Rör om och fortsätt stek på medelvärme till allt är genomvarmt. Känns det torrt så tillsätt lite vatten och smaka av om det behövs mer kryddor. Svårare än så är det inte.
Jag serverade med tortilla wraps, blandsallad, tomat, gurka, fetaost, tacosås (inte hittat ett bra recept på hemgjord men jobbar på det), naturell turkisk yoghurt och lite nacochips.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar