söndag 7 oktober 2012

Djungelgratäng


Denna rätt är ett trevligt alternativ till traditionell kyckling/curry. Jag har försökt göra den barnvänlig men det blir ändå ganska mycket sting så jag får nog anse mig besegrad och kalla det för en vuxenrätt. Funkar precis lika bra att använda fläskfilé om man inte har kyckling till hands.
  • 1kg kycklingfilé
  • Salladslök
  • 2-3 mogna banener (2 stora eller 3 små)
  • Mangochutney
  • Sambal Oelek
  • Matlagningsgrädde
  • Riven ost
  • Curry
  • Salt
  • Paprikapulver
  • Svartpeppar
  • Olivolja
Finhacka salladslöken och hetta upp lite olja. Stek löken någon minut innan du tillsätter kycklingfilén skurna i mindre bitar. Krydda med paprikapulver, curry, svartpeppar samt lite salt. Låt kycklingen få lite yta och lägg sedan blandningen i en ugnsform. Skiva över banan och klicka över mangochutneyn. Den exakta mängden chutney är svår att säga men jag brukar använda ungefär halva burken.

Häll i matlagningsgrädden i en separat bunke och tillsätt någon tesked Sambal (eller så starkt som man vill ha det) samt curry. Blanda om och häll över kycklingen. Toppa med lite riven ost och ställ in i mitten av ugnen på 200 grader till kycklingen är klar. Täck över med folie om osten börjar få för mycket färg. Servera med ris. För de som inte är nötallergiker så kan man slänga på en näve jordnötter.

Det går även alldeles utmärkt att ha i skivad annanas i rätten, jag hade det inte denna gången men blir väldigt gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar