Detta är en av min dotters favoriträtter och busenkel att göra. Ja vi äter ju en massa kyckling i denna familj så det vill till att man kan variera sig. Denna rätten ska man dock inte äta innan utgång med tanke på mängden vitlök.
- 1kg kycklingfilé (skurna i mindre bitar)
- Salladslök
- 2 krukor färsk basilika
- Chiliflakes (jag använder Findus frusna)
- 4-5 vitlöksklyftor
- Matlagningsgrädde
- Parmesan
- Peppar
- Salt
- Olivolja
Börja med att hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt chiliflaksen. Finhacka salladslöken och tillsätt...sänk samtidigt värmen. Skär kycklingen i minre bitar och stek på medelvärme tillsammans med löken och chilin. Peppra och salta. Kör basilikan tillsammans med vitlöken i en mixer tillsammans med pyttelite olja och häll över kycklingen när den fått lite yta. Låt steka en stund och tillsätt sedan matlagningsgrädden. Sänk värmen och låt småputtra till kycklingen är klar.
Servera med bandspagetti och lite parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar