Börja med att skala och tärna äpplena i mindre bitar. Stek upp en stund tillsammans med smör, socker och lite kanel. Äpplebitarna mjuknar något och blir karamelliserade. Ställ åt sidan och påbörja muffinssmeten.
Till smeten:
- 100g smör
- 1½ dl socker
- 1tsk vaniljsocker eller flytande vanilj
- 4dl mjöl
- 2tsk bakpulver
- kardemumma
- 2msk turkisk yoghurt
Vispa ägg, socker samt vaniljsocker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ihop med äggsmeten.
Tillsätt smöret och avsluta med yoghurten.
Blanda allt väl.
Jag använder alltid de något större muffinsformarna som är lite stelare. Tycker att den vanliga varianten är totalt värdelösa.
Börja med att klicka i lite av smeten i botten på varje form. Klicka sedan i lite av äppleblandningen, för att slutligen toppa med lite mer av smeten. Antingen kan man som jag gjorde, låta det vara så, eller så kan man blanda om allt lite i formarna. Jag tyckte det var kul att de blev lite asymmetriska och inte så perfekta. Det blev 8st stora muffins.
Grädda i mitten av ugnen i 10-15min på 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar