torsdag 19 april 2012

Lax i ugn

Jag måste erkänna att vi är dåliga på att äta fisk i denna familjen. Men lax är i alla fall något vi alla uppskattar och det är verkligen urenkelt att laga till en schysst laxmiddag.

Det som behövs är:
  • Laxfilé (Här hemma blir det i princip alltid frysta laxfiléer)
  • Olivolja
  • Citron
  • Dill (Ja det funkar fint med frusen)
  • Flingsalt


Ringla lite olivolja i en ugnsform och lägg i de frusna filéerna (om ni använder frusna filéer). Pressa över generöst med citron och lika generöst med dill. Avsluta med flingsalt.

Jag brukar ha ugnen på 200grader och placerar formen i mitten på ugnen. Håll koll, för de blir ganska snabbt klara.

Kokt potatis och kokta morrötter blev tillbehören denna middagen.
Och kall sås som du hittar recept på här.

Men man kan också lyxa till det med väldigt små medel. Jag är ruskigt förtjust i Abbas caviar röd eller svart, färska räkor och avocado och det kan verkligen piffa upp rätten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar