onsdag 11 april 2012

Parmesankyckling

Extrapris på färsk kycklingfilé och färsk pasta...vad gör man då?
Jo jag gjorde parmesankyckling.

Väldigt lätt och mycket gott...och snabblagat. Det som behövs är följande:
  • Kycklingfilé (Jag föredrar färsk)
  • Valfri pasta (Jag valde denna gången Garants Pappardelle naturell)
  • Matlagningsgrädde
  • Schalottenlök (3st stora)
  • Färska champinjoner
  • Zucchini
  • Olivolja
  • Kryddor (svartpeppar, paprika och lite grillkrydda)
  • Parmesan (Ja det funkar med färdigriven i påse men bli bra mycket godare om man river själv)
  • Färsk persilja
Börja med att finhacka löken och fräs i lite olivolja. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och stek tillsammans med löken. Tillsätt zucchinin (finskuren) och krydda....fräs på till kycklingen fått lite yta. Häll på matlagningsgrädde, tillsätt parmesanen och champinjonerna och låt puttra under lock på svag värme till kycklingen är genomstekt.

Koka pastan vid sidan om och blanda ihop allt. Tänk på att pastan suger upp vätska så ta inte i för mycket...riske finns att rätten blir väldigt torr. Avsluta gärna med en näve finhackad persilja på toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar