Men ibland kan det se ut såhär:
Det behövs inte så mycket för att fixa till en festmåltid. Här har jag limemarinerat kycklingfiléer som jag serverar med smörstekta skogschampinjoner, bulgur, sallad, mozzarella med hemlagad pesto samt vitlökssås.
Börja med att lägga kycklingfiléerna i en platspåse, pressa över saften från en lime och riv även skalet över. Ringla över lite olivolja och krydda med lite paprika, grillkrydda och peppar. Låt stå i en timme i kyskåp.
Stek sedan filéerna i lite olja....för att de inte ska bli torra, stek under lock på medelvärme när de fått färg. Strö över lite finhackad persilja när de är genomstekta. Skär skogschampinjonerna i skivor och stek tillsammans med en klick smör....strö över lite flingsalt. Jag brukar lägga champinjonerna tillsammans med kycklingen när de är klara.
I salladen använder jag gärna tomater i alla möjliga färger för att liva upp den lite....på bilden har jag röda, gula och "svarta" tomater tillsammans med gurka och vattenmelon.
Jo det är faktiskt ruskigt gott med vattenlemon i sallad.
I denna varianten hade jag även fetaost och oliver.
Bulgur kan vara ganska smaklöst så jag brukar koka den tillsammans med lite grönsaksbuljong. Mozzarellan skivar jag och serverar med pesto. Eftersom vi är nötallergiker så gör jag egen....receptet finns här.
En väldigt somrigt rätt vilket passar bra nu när våren tycks vara här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar