söndag 16 juni 2013

Thai red curry-räkor med sting


Ännu en busenkel rätt med mycket smak och lite hetta. Kan serveras med nudlar eller ris...jag föredrar med ris.

Räkor (Jag använde frusna, färdigskalade och mängden beror på hur många man lagar till)
Salladslök
Zucchini
Matlagningsgrädde 15% eller kokosmjölk
Thai red curry (Jag använder Santa Marias)
Sambal oelek
Haricot vert
Spetspaprika (röd)
Heinz chilisås
Paprikapulver
Svartpeppar
Olivolja

Börja med att fräsa lite Sambal oelek i olivolja. Tillsätt finhacka salladslöken och fräs vidare på medelvärme. När löken mjuknat tillsätter du zucchinin i små bitar samt paprikan finskuren. Låt allt steka en stund och krydda med samtliga kryddor. När grönsakerna börjar mjukna tillsätter du haricot verten samt grädden/kokosmjölken och värmer på...får inte koka. Tillsätt några matskedar av chilisåsen och smaka av, krydda eventuellt med lite mer Thai red curry. När allt blivit varmt tillsätts räkorna som bara ska bli varma....är de i för länge så blir de sega.

Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar