söndag 16 juni 2013

Färsbiffar med bacon


Dessa biffar kan man servera med precis vad man vill: sallad, rostade rotfrukter, potatisgratäng m.m.

500g blandfärs (funkar med vilken färs man än vill använda)
1ägg
Ströbröd (använder osötad)
En skvätt grädde eller mjölk
Salladslök (1st förpackning eller knippe)
Persilja (ca 1dl finhackad)
Chilli (krydda, flakes eller Sambal oelek)
4st vitlöksklyftor
Allkrydda
Peppar
Paprikapulver
Persillade
Bacon
Olivolja

Finhacka persilja och salladslök, häll över köttet i en bunke och tillsätt ägg, krossad vitlök, kryddor, vätskan samt ströbröd och arbeta ihop till en smidig smet. Forma rejäla biffar och linda bacon om....strö över med mer persillade och stek på medelvärme. Funkar lika bra att grilla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar