torsdag 28 februari 2013

Kyckling med mango chutney


En ny favorit i huset!
  • 900g kyckling
  • 1 paprika
  • ½-1 purjolök (½ stor eller 1 liten)
  • 2dl creme fraiche (jag använde 32%)
  • 3dl vatten
  • 1st hönsbuljongtärning
  • 1 liten burk Mrs Chengs strimlade bambuskott
  • 2-3msk mango chutney
  • Sambal (mängd beroende på hur starkt man vill ha det)
  • Peppar
  • 2-3msk kinesisk soja
  • Salt
  • Olivolja
  • 1 mogen mango
Strimla purjolök och paprika fint och stek upp i lite olivolja. Skär kycklingen i mindre bitar och tillsätt tillsammans med bambuskotten, när löken börjat mjukna. Salta och peppra. Tillsätt Sambal, soja och vatten när kycklingen fått lite färg och smula över buljongtärningen. Låt puttra en stund innan creme fraichen tillsätts och avsluta med mango chutneyn. Låt allt småputtra en stund till (inte koka), till kycklingen är klar. Smaka av.

Servera med ris och färsk mango

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar