söndag 3 februari 2013

Kyckling curry med garam masala och koriander


Detta är världens i särklass enklaste maträtt och går hyfsat snabbt dessutom.
  • 700g kycklingfilé
  • 1 stor gul lök
  • En rejäl bit zucchini (skuren i mindre bitar)
  • En näve finhackad bladpersilja
  • En näve finhackad koriander
  • 1 burk vattenkastanj
  • 1 burk kokosmjölk
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • Santa Maria Garam Malsala krydda
  • Curry
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Olivolja
Skär löken i tunna ringar och sen en gång över så det blir tunna "halvmånar" och stek i lite olivolja. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i stekpannan när löken börjat mjukna något. Krydda med curry och garam masala. När kycklinge börjat få lite yta, tillsätt koriandern, persiljan, zucchinin och vattenkastanjen...låt steka tills kycklingen är näst intill klar. Häll över kokosmjölken och grädden...låt småputtra och tillsätt buljongen. Smaka av om det behövs med kryddor.

Servera med ris och naanbröd

Jag brukar även göra en kall sås på riven gurka, turkisk yoghurt, lite citron och örtsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar