Igår blev jag sugen på mat med mycket smak och massor av kryddor, så jag slängde ihop en relativt enkel middag som uppskattades av hela familjen...inte minst den yngre generationen i huset.
Gjorde järpar av blandfärs som jag stekte i lite olivolja till de fick yta. Lät dem sedan steka klart i ugnen.
- 500g blandfärs
- 1påse salladslök (finhackat)
- 3 vitlöksklyftor (pressad)
- finhackad bladpersilja (finhackat)
- ströbröd
- 1 ägg
- en skvätt grädde
- Kryddor (svartpeppar, paprikapulver, allaroundkrydda/grillkrydda, spiskummin, chermoula)
Blanda ihop allt och forma till små järpar.
Bulgur:
Till detta serverade jag bulgur som jag kokte i buljong och sedan blandade med finhackad bladpersilja, en skvätt citron och 1-2 finhackade salladslökar.
Sås:
Blandade lite Santa Maria chermoula tillsammans med lite harissa och en nypa örtsalt i turkisk yoghurt och serverade till. Ja det blev faktiskt även lite vitlökssås (se under etiketten såser).
Tillbehör:
Kall sallad bestående av finskuren gurka, tomat och en skvätt citron.
Väldigt enkelt och mycket smakrikt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar