lördag 10 mars 2012

Kyckling curry

Detta är en favorit här hemma! Om Amanda fått välja så hade vi förmodligen ätit kyckling curry minst 3ggr i veckan. Sen är ju då frågan vad man ska kalla det...är de thai, kinesiskt eller indiskt? Det är ju lite fusion cuisine över det hela. Kryddningen är lite annorlunda men grunden är densamma.


Detta behövs oavsett vilken stil man vill göra:
  • 900g Kycklingfilé (Jag föredrar färsk kycklingfilé, den är fastare och vi brukar göra en rejäl laddning så det blir lite lunchlådor av det också).
  • Findus Thai wok grönsaker (Jag har i hela den lilla påsen)
  • ½ burk minimajs
  • 1 burk vattenkastanj
  • 2 burkar kokosmjölk (till ca 900g kyckling)
  • Curry (Jag föredrar Santa Marias extra starka) 
För Thai/kinavarianten använder jag förutom ovannämnda curry, även lite Santa Maria Thai red curry och faktiskt lite tandoorikrydda också.

För den indiska varianten är denna god att ha i tillsammans med lite curry:
 
Börja med att skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs på wokgrösnsakerna på hög värme. Dela minimajs och eventuellt även vattenkastanjen och stek med wokgrönsakerna. När allt blivit varmt, tillsätt kycklingen och curryn och låt kycklingen fräsa på en stund innan det är dags för kokosmjölken. När kokosmjölken väl är tillsatt, skruva ner värmen och tillsätt resterande kryddor...beroende på vilken variant ni vill göra. Låt puttra på svag värme under lock till kycklingen är klar.

Anledningen till att jag inte steker klart kycklingen innan jag har i kokosmjölken, är att den blir väldigt mycket saftigare om den får koka klart i mjölken.

Servera med ris.

Till den indiska varianten serverar jag dessutom naanbröd och gurksås. Till Thai/kinavarianten kan man ha jordnötter om man så vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar