onsdag 5 september 2012

Kycklingwok


När man inte orkar med att stå i köket halva dagen, är det trevligt med wokgrönsaker. Jag tillsatte lite marinerad kyckling och serverade med ris. Jag menar enklare kan det liksom inte bli.

Jag började med att marinera kycklingen på det gamla vanliga ehm sättet: i en fryspåse. Jodå det funkar fint...tro mig. Skär kycklingfilé i mindre bitar och lägg i påsen, tillsätt lite ostronsås, lite kinesisk soja, finhackad salladslök, lite citron och kryddor efter smak. Jag använde paprikapulver, svartpeppar och en gnutta grillkrydda. Knyt ihop påsen och massera ihop allt till något som ser ut som en väldigt oaptitlig sörja men som blir väääldigt gott. Låt stå i kylen 1-2 timmar.

När det är dags att tillaga:
Stek kycklingen på medelhög värme till den börjar få yta. Tillsätt då wokgrönsaker av valfri sort...jag tror att jag använde "Bali" idag. Stek till grönsakerna är genomvarma och kycklingen genomstekt. Tillsätt lite mer ostronsås, sweet chili och möjligtvis en gnutta soja. Smaka av!

Servera med ris eller nudlar.

Enkelt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar