torsdag 16 augusti 2012

Spagetti carbonara


Insåg att det var dags att använda upp det som fanns i frysen, så jag plockade fram kassler och gjorde världens enklaste pasta carbonara.
  • Kassler (Mängden beror på hur många man lagar till, men hellre för mycket än för lite)
  • Gulan från ett ägg
  • Peppar
  • Salt
  • Spagettikrydda (Santa Maria)
  • Spagetti (Jag använde Barillas spaghettoni)
  • Matlagningsgrädde
  • Salladslök
  • Zucchini
  • Olivolja
  • Parmesanost
Börja med att sätt på vattnet till pastan (den ska koka i en stor kastrull). Skär kasslern i avlånga, något tunnare bitar och fräs på i lite olivolja tillsammans med finhackad salladslök. Krydda och tillsätt zycchinin och låt steka på svag värme. När pastan börjar bli klar, håll på lite matlagningsgrädde över kasslerblandningen och sleva över den färdigkokta pastan, lite i taget. Tänk på att pastan suger åt sig av vätskan så det inte blir för torrt. Strö över lite Parmesanost och rör om. Rör även ner äggulan och kör eventuellt på lite mer kryddor. Går även bra att ha i lite chili om man så vill. Serveras med en bit bröd.

Snabbt, enkelt och gott.
Min dotter tyckte det var godare än spagetti och köttfärssås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar