Vad gör man om man får choklad som man kanske inte är så förtjust i? Jo man hittar ett anvädningsområde för det. I mitt fall blev det vit kladdkaka...något jag bara hört talas om men aldrig prövat att göra själv.
Chokladen jag fick var Marabou vit med en smak av vanilj. Jag personligen är mer förtjust i väldigt mörk choklad, men kunde inte motstå att i alla fall testa. Resultatet blev väldigt bra....man kände tydligt den vita chokladsmaken och vaniljen....en annorlunda kaka helt enkelt.
- 2st ägg
- 2,5dl socker (jag använde dock knappt 2dl)
- 2tsk vaniljsocker alt. flytande vanilj
- 100g smör
- 1dl mjöl (Kan behövas lite mer eftersom man utesluter kakao och delar av sockret...känn efter lite på konsistensen)
Smält smöret och när smöret är smält, bryt i chokladen så den smälter. Vispa ägg och socker samt vaniljsocker. Blanda i mjölet och smöret med den smälta chokladen. Rör om till en slät smet och tillsätt lite mer mjöl om smeten verkar för lös. Smöra en form med avtagbar botten och pudra i mjöl. Banka ut det överflödiga mjölet och häll i smeten.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader. Känn efter med sticka.
Servera med lite syrliga bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar