Ja jag pratar om den gamle hederlige bakpotatisen som kan fyllas med i princip vad som helst.
Stick hål i potatisen med en sådan här kaktestare. Vira sedan in potatisen i folie och placera i en eldfast form. Baka i mitten av ugnen och på maxvärme i 1½-2 timmar beroende på potatisens storlek. Vänd potatisen minst en gång efter halva tiden.
Kycklingröra:
Jag använde som sagt lite grillad kyckling som blivit över från middagen kvällen innan. Skär i mindre bitar och placera i en djup tallrik/bunke. Blanda ner lite creme fraiche och några msk majonäs. Här gäller det att smaka av. Ha i lite curry och salt. Röran ska vara kall så det är bara att hälla i potatisen vid servering....toppa med lite hackad ananas.
Räkröra:
Blanda skalade räkor med creme fraiche, dill och några msk citronmajonäs. Toppa med en citronskiva.
Om man vill så kan man även finhacka lite isbergssallad och ha på, och sen lägga röran över.
En god och mättande lunch.....ja eller middag....och man kan som sagt variera rörorna i all oändlighet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar