lördag 7 juli 2012

Mat som sköter sig själv


När man har mycket på schemat så är det skönt med mat som mer eller mindre tillagar sig själv. Jag passade på att använda båda mina ugnar och snodde ihop lite kassler, potatisgratäng och rotfruktsgratäng. Det krävs lite förberedelser men när allt väl står i ugnen/ugnarna...ja då kan man pyssla vidare med annat.

Recept på potatisgratäng hittar ni här.
Kasslern gjorde jag ungefär såhär. Istället för att steka kasslern i bitar tillsammans med salladslöken så skivade jag kasslern och lade den i ugnsformen rå tillsammans med salladslöken och uteslöt riset. Sen hällde jag gräddblandningen över och så fick det stå och gotta sig en stund i ugnen.

Rorfruktsgratängen görs ungefär på samma sätt som rostade rotfrukter. Skär alla rotfrukterna i lagom stora bitar och lägg i en bunke. Häll en skvätt grädde över och riv lite smakrik ost...blanda om allt och häll ut i en ugnsform. Toppa med lite mer ost och grädda i ugnen till grönsakerna mjuknat.

En gemensam nämnade för alla tre rätter är att man måste hålla lite koll. Börjar ytan få färg, så lägg över ugnsfolie. När folien väl är på, så sköter sig resten själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar