torsdag 19 juli 2012

Grillad kyckling med sting

Ibland kan jag bli vansinnigt sugen på mat med lite hetta och för ett tag sedan stod jag då med en färsk kyckling och klurade på vad jag skulle göra med den stackars fågeln. Resultatet blev en grillad kyckling med sting och till det använde jag följande:
  • 1st färsk kyckling
  • Flytande Milda
  • Chilipulver
  • Paprikapulver
  • Cayennepeppar
  • Grillkrydda
  • Svartpeppar
Lägg kycklingen i en ugnsform. Jag lägger alltid bröstet upp men har hört att man ska göra tvärtom?! Ta en skål och häll i lite Milda, tillsätt kryddorna i den mängd som önskas.....se upp med cayennen....den är djävulskt stark Blanda om allt och försök perforera skinnet på kycklingen lite här och var. Pensla på smörblandningen och tryck in lite på de ställen skinnet är perforerat. Ju mer man kan trycka in under skinnet desto mer smak får själva köttet.



Avsluta med att hälla i lite vatten i formen och placera kycklingen i mitten av ugnen på 200 grader.


När kycklingen börjat få lite färg så kan man öppna luckan och ösa spadet som bildats i ugnsformen över kycklingen några gånger. Jag brukar göra så ca 3ggr under tillagningen vilket ger skinnet en knaprig yta. Fyll på med vatten i formen om det behövs. Någon exakt tillagningstid på kycklingen har jag inte utan det beror helt och hållet på storlek och ugn.


Kycklingen kan serveras tillsammans med någon het sås eller en svalkande kall sås.....allt efter tycke och smak. Potatisgratäng, ris eller sallad.....det är bara att välja fritt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar