torsdag 19 juli 2012

Ännu en klassiker

Jag hävdar bestämt att tacofyllda paprikor är en underskattad klassiker. Här hemma serveras rätten tillsammans med en grönsallad, salsa samt en rejäl klick creme fraiche. Förr envisades jag med att köpa färdig tacokrydda, idag gör jag min egen...och det är verkligen inte svårt. Vad jag dock fortfarande envisas med att köpa är färdig salsa. Än har jag inte hittat något salsarecept som fallit mig i smaken...men planerna finns att även göra egen salsa så småningom.

Vad som behövs:
  • 500g köttfärs
  • 4st stora, röda paprikor (eller så många som man tänker laga mat till)
  • 1-2 st rödlökar
  • Zucchini (så mycket som man vill ha)
  • Majskorn (jag brukar använda en liten burk)
  • Chilipulver
  • Paprikapulver
  • Spiskummin
  • Grillkrydda
  • Svartppeppar
  • Riven ost (gärna en ost med lite smak)
  • Olivolja
Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn köttfärs tillsammans med lök, tillsätt zucchinin (finhackad) samt kryddorna. När det gäller kryddorna så är det åter igen bara att smaka av...jag brukar ha i ganska mycket spiskummin. Tillsätt majskornen på slutet.

Skölj paprikorna och skär av toppen. Rensa ur kärnor och placera i en något högre ugnsform så de står stadigt. Fyll med färsblandningen och tryck till så att paprikorna är fyllda till max och toppa med syndigt
mycket ost.


Tillaga i nedre delen av ugnen på ca 200 grader. När osten börjat få färg, täck över med lite ugnsfolie och fortsätt tillaga tills paprikorna blivit mjuka. Känn efter med en sticka.

Jag serverar som sagt paprikorna tillsammans med sallad, salsa och creme fraiche. Man man även servera med ris om man så vill och en näve nachochips.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar