Varför vissa envisas med soppa i pulverform är mig en gåta. Det är ju så enkelt att göra egna soppor vissa tar dessutom knappt 30min att veva ihop.
I förrgår gjorde jag egen tomatsoppa för första gången...hade inget recept utan körde lite "Swedish chef" och öste i saker på måfå. Resultatet blev väldigt lyckat och här har ni receptet:
- 2st chalottenlök (använder alltid schalottenlök i soppor)
- 1 förpackning passerade tomater (funkade alldeles utmärkt med Eldorados 9:- variant)
- 1 generös näve färsk basilika (jag har sått egen som bor på fönsterbrädan...på så sätt har man alltid hemma)
- 3/4 buljongtärning (använde grönsaksbuljong)
- vatten
- Rökt paprikapulver (vääääldigt lite...ger en stark rökig smak)
- En skrätt grädde
Börja med at finhacka löken och fräs i lite olivolja. Tillsätt paprikan och stek på tills löken börjar mjukna. Tillsätt vatten....börja med ½ liter och tillsätt buljongen. När buljongen lösts upp (går snabbt), tillsätt de passerade tomaterna och basilikan. Låt puttra på medelhög värme ett tag och se om det eventuellt behövs med vatten. (Tännk på att grädden tunnar ut något) Smaka av!
När soppan känns klar, kör några varv med stavmixern och tillsätt grädden. Låt stå någon minut på plattan (svag värme) så att soppan blir ordentligt varm och servera med en klick creme fraiche på toppen och en bit bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar