onsdag 5 september 2012

Chili con carne


När jag gör chili con carne så brukar det bli en rejäl laddning. Stora grytan och storsleven åker fram och sen har vi halva frysen full med matlådor efteråt. Man kan servera chili con carne på olika sätt. Antingen i en djup skål tillsammans med en klick turkisk yoghurt på toppen och så med en sked som bestick. Eller så kan man servera med ris och kanske lite nacho chips.

Till en rejäl laddning chili använder jag:
  • 500g köttfärs (blandfärs)
  • 2st rödlökar
  • Lite chilli flakes (använder Findus frysta färdighackade)
  • Vita bönor i tomatsås (en burk)
  • Passerade tomater (en burk eller en tetra)
  • Kidneybönor (en burk)
  • Grönsaksbuljong (ca 2st)
  • Majskorn (en liten burk eller 3/4 stor)
  • Morötter (jag använder 2st medelstora som jag finhackar i mixern)
  • Persilja (japp det funkar med Findus frysta variant men färsk är klart godast)
  • Kryddor (spiskummin, svartpeppar och chili)
Börja med att steka upp färsen och löken tillsammans med kryddorna och chiliflakes. Tillsätt morötterna och stek på medelvärme en stund. Häll sedan i majskorn, bönor, de passerade tomaterna och låt småputtra i ca 20min. Tillsätt buljongtärningarna, en i taget och smaka av, spä på med lite vatten om det behövs. Finhacka persiljan och tillsätt eventuellt mer kryddor. Låt puttra på svar värme i ytterligare ca 30min.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar