torsdag 13 september 2012

Baconlindad kyckling med rostade grönsaker


Jag testade att köpa Hemköps frysta kycklinginnerfiléer. Är vanligtvis inte mycket för att köpa fryst kyckling eller kött, men här var bitarna faktiskt fina och i lagom stora för det jag ville tillaga.

Jag började med att hetta upp lite olivolja i en stekpanna och tillsatte chiliflakes. När chilin fått fräsa lite så tillsatte jag min Ölandskrydda, paprikapulver och lite grillkrydda. Låter man kryddorna hettas upp lite så kommer smakerna fram bättre. Därefter lade jag i kycklingen och gav bara bitarna lite yta innan de lindades in i bacon och placerades i en ugnsform som jag penslat med lite olivolja.

Jag använder endast Scans Butchers choice bacon. Ja den är dyrare men så mycket godare. Idag använde jag två paket och delade baconskivorna på mitten eftersom kycklingbitarna var i mindre bitar, då räckte det till alla bitar. Försök att inte lägga bitarna på varandra, ta då hellre en större form eller tillaga i två omgångar. Placera formen i mitten av ugnen på 200 grader till kycklingen är genomstekt och baconet blivit lagom knaprigt.

Jag serverade med rostade grönsaker och en kall sås.

Kvällens grönsaker blev morötter, rotselleri och blomkål som jag tillagade i en ugnsform tillsammans med lite olivolja och flingsalt. Börja med grönsakerna i tid, de tar ungefär en timme. (200 grader i mitten av ugnen, täck över med folie om de börjar få för mycket färg).

Såsen gjorde jag på turkisk yoghurt, lite örtsalt, citron och åter igen min Ölandskrydda.

Familjen var mycket nöjda med kvällens middag.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar