Grundrecept:
- 2 ägg
- 2½ dl socker
- 4 msk kakao (ta lite i taget och testa...kan variera beroende på vilken kakao man använder)
- 100g smör
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjöl
Vispa ihop ägg, vaniljsocker och socker.
Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda sedan med äggsmeten.
Tillsätt smöret och några msk av den spritsort som önskas. Smaka av!
Jag smörar formen och har sedan i lite vetemjöl så det täcker kanterna och dunkar ut det överflödiga. Man kan även klämma fast en bit bakplåtspapper i botten på formen (jag använder alltid en form med avtagbara kanter).
Grädda i nedre delen på ugnen på 175 grader och var framme med stickan och känn då och då. Det är en kladdkaka och står den inne för länge så blir den gärna torr och tråkig.
Ibland dekorerar jag med Danisco chokladglasyr |
Ett stort tack till Marcus som varit snäll och delat med sig av både Cointreaun och Kahluan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar