tisdag 12 mars 2013

Salladabas och tillbehör


Jag är väldigt förtjust i bulgur och couscous och brukar alltid ha vad jag kallar för en "salladsbas" redo i kylen.
  • couscous eller bulgur
  • salladslök
  • bladpersilja
  • örtsalt
Börja med att koka upp bulgur eller couscous enligt anvisningarna. Jag brukar koka upp ca 3dl åt gången och har i ½-1 grönsaksbuljongtärning i vattnet.

Finhacka salladslök och persiljan och blanda i medan bulgurn/couscousen fortf är varm. Salta med lite örtsalt och smaka av. Funkar som bas i sallader eller som tillbehör till såväl kyckling som fisk och kött. Som tillbehör ska blandningen serveras varm och i sallad tycker jag personligen att det är godast om blandningen är ljummen dvs inte kylskåpskall.

Håller 2-3 dagar i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar