Blev sugen på att använda min hemgjorda äppelmos till annat än bara gröt. Hittade ett spännande recept som visade sig vara alla tiders.
- 25g jäst
- 50g smör
- 1½dl mjölk
- 3msk vit sirap (Jag bytte ut mot 3msk socker istället)
- 3½-4dl vetemjöl
Klicka ut degen direkt i bullformar, ställ dem på en plåt och gör en grop i mitten på bullen. Jag tyckte att det underlättade att vänta ca 10min innan jag gjorde det...då har degen börjat jäsa och är inte fullt så klibbig. Klicka i äppelmoset i hålet (ta inte för mycket) och låt stå och jäsa utan duk i 30-40min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader och i ca 8-10min....håll koll på färgen.
En bulle med väldigt lite sockerinnehåll men väldigt god ändå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar