Även den enkla vaniljpannacottan kan varieras med olika bär och såser. I detta receptet har jag använt mig av färska hallon men det går lika bra med passionsfrukt, björnbär, blåbär, jordgubbar eller vad man nu känner för.
Ingredienser
4 dl vispgrädde
0,5 dl socker
1 vaniljstång
3 st gelatinblad
Hallon
Tillagning:
1. Lägg gelatinbladen i blöt ca 10 min (kallt vatten).
2. Koka upp grädde, socker och vanilj. (Om du tar vaniljstång, skär upp på längden och skrapa ur...släng i hela och låt den koka med). Fungerar också bra med vanligt vaniljsocker.
3. Ta av kastrullen med grädden och låt stå och dra i ca 5-10 min innan du tar upp vaniljstången.
4. Ta upp gelatinbladen oh krama ur vattnet, vispa ner i gräddblandningen.
5. Häll upp i formar, förslagsvis snygga småglas. Låt svalna och ställ in i kylskåpet minst 3 timmar.
6. Vid servering dekorera med färska hallon, eller frysta som du låtit tina.
Vill man som jag gjort på bilden, även göra en hallonsås så är det bara att koka upp färska hallon med lite socker och låt svalna. Svårare än så är det inte.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar