Idag är det torsdag och egentligen skulle vi haft soppa till middag. Men eftersom jag kom hem sent, det behövde handlas och vi var hungriga...så blev det en räddare i nöden...nämligen korv och makaroner.
Jag tänkte dock dela med mig av ett recept på världens godaste kräftsoppa som går otroligt snabbt att göra. Receptet kommer ursprungligen från Arla men förmedlar det gärna vidare då det är en given favorit här hemma.
Detta behöver du:
2 msk smör
2 stora morötter
1 liter vatten
Ca 4msk mjöl/idealmjöl
400g kräftost (stor ask och inte mindre än 16% fetthalt)
2dl Creme fraiche
Dill (Fungerar att använda den frysta varianten med färsk blir godast)
2 fiskbuljongtärningar
1 burk kräftstjärtar
Börja med att råriva morrötterna. Ta fram en kastrull och klicka i smöret. Släng ner morrötterna och tillsätt ca 4msk mjöl.
Fräs på och rör om ordentligt.
Häll sedan i 1 liter vatten och tillsätt 2 fiskbuljongtärningar...peppra efter smak. (Det får gärna bränna lite på tungan, jag använder gärna vitpeppar)
Låt puttra på svag värme i ca 10min.
Tillsätt sedan 400g kräftost (jag brukar använda helt vanlig Kavli kräftost)
2dl creme fraiche (se upp med Skånemejeriernas...den har en tendens att bli grynig..jag använder Yoplait eller Garant) och så dill (så mycket man vill ha).
Låt puttra i ytterligare ca 10min, rör om så osten och creme fraichen smälter ordentligt och smaka av om det behövs mer peppar eller dill. Tänk på att soppan inte får koka..då finns risken att creme fraichen skär sig.
Ta en burk kräftstjärtar (krama bort så mycket av vätskan som möjligt) och skär i mindre bitar och lägg i soppan. Låt bara soppan stå en liten stund så kräftstjärtarna blir varma...inte för länge, då riskerar de att bli sega.
Servera med en bit surdegsbröd.
Ett säkert kort och ljuvligt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar