måndag 12 mars 2012

Min version av Biff a la Lindström

(Äpplena på bilden har inget med inlägger att göra)
Ikväll blir det Biff a la Lindström med kokt potatis, sås och rostade rotfrukter. Det är en enkel rätt men tar lite tid att göra.

Börja med att förbereda rotfrukterna och få in dem i ugnen...de ska stå inne 45-60min vilket ger gott om tid att fixa det andra under tiden. Skala därefter potatisen och lägg dem i kallt vatten så har du fått undan det momentet också (byt vatten när de väl ska kokas).

Till biffarna använder jag följande:
  • Blandfärs (Jag brukar använda 500g)
  • Rödlök (1st lagom stor)
  • 1 Ägg
  • Ströbröd (utan socker)
  • Mjölk eller en skvätt grädde (i dessa är det godare om man tar en skvätt matlagningsgrädde)
  • 3 små Rödbetor (färska)
  • Kryddor (grillkrydda, peppar)
Börja med att finhacka rödlöken och riv 3 små rödbetor (beror på mängden köttfärs, jag använder som sagt 500g) Om du har tillgång till en hushållsassitent eller som jag, har en liten insats till handmixern så kör rödlök och rödbetorna tillsammans så de blir finhackade. Blanda i med köttfärsen i en bunke tillsammans med ägg, kryddor, ströbröd och mjölk/grädde. Som jag nämnde i inlägget om kryddiga köttbullar, blanda ihop allt direkt så inte ströbrödet står och suger upp all vätska. När det gäller mängden ströbröd och vätska får man gå på känn....jag brukar generellt göra dessa något lösare i konsistensen än köttbullarna.

Stek biffarna i en stekpanna så de får lite yta och så in i ugnen på 175 grader till de är genomstekta.

Sås i alla enkelhet
Den gör jag på matlagningsgrädde som jag har i stekpannan så smakerna efter biffarna tas upp. Lite Collorit soya och Maizena redning samt kryddor efter smak och tycke. En skvätt oxfond är också gott att ha i...ger en rundare smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar